У сарадњи са Хемијским факултетом Универзитета у Београду, BASF је у Србији покренуо међународни пројекат бесплатних хемијских лабораторија за децу „Kids’ Lab“, чиме је Србија постала 36. земља у свету у којој се овај едукативни програм организује. Пројекат ће трајати током читаве школске године и у Србији ће се реализовати под слоганом „Молекул је кул“. Намењен је деци узраста од 8 до 12 година, а заснива се на интерактивном раду у лабораторији где током једноипосатног програма деца у сарадњи са модераторима изводе низ занимљивих експеримената. У питању су практични и у потпуности сигурни експерименти посебно осмишљени за децу наведеног узраста са циљем да поред упознавања основаца са основама хемије подстакну њихову креативност и унапреде процес учења између деце и одраслих.

У периоду 2015-2017. спроводили смо радионице ,,Keep cool’’, а тренутно спроводимо радионице ,,Clever Foodies’’. Овај програм усмерен је на исхрану – кроз три експеримента ученици одређују количину витамина Ц у различитим намирницама (воће, поврће, сокови). Кроз „Kids’ Lab“ у оквиру регуларних термина и свих манифестација у којима смо учествовали прошло је више од 8000 ученика.

Иначе, пројекат „Kids’ Lab“ BASF спроводи се још од 1997. године и до сада је кроз њега прошло око пола милиона деце широм света.

Можете посетити и виртуелну лабораторију BASF „Kids’ Lab“-a ОВДЕ.

О компанији BASF

У компанији BASF ми стварамо хемију (We Create Chemistry) – и то чинимо већ 150 година. Нудимо широк асортиман производа од хемикалија, пластичних маса, производа за побољшање перформанси, средстава за заштиту пољопривредних култура до нафте и гаса. Као водећа светска хемијска компанија, уједињујемо економски успех са заштитом околине и друштвеном одговорношћу. Кроз науку и иновације, омогућуили смо нашим клијентима из готово свих индустрија да испуне садашње и будуће потребе друштва. Наши производи и системска решења доприносе очувању ресурса, обезбеђују здраве намирнице и побољшавају квалитет живота. Наш корпоративни циљ сажето приказује наш допринос: Ми стварамо хемију за одрживу будућност. Компанија BASF је 2014. године остварила продају у вредности од преко 74 милијарде евра, а крајем године компанија је имала око 113.000 запослених. Деоницама BASF-а тргује се на берзама у Франкфурту (BAS), Лондону (BFA) и Цириху (AN). Додатне информације о компанија БАСФ можете пронаћи на интернет страници: www.basf.com.