Бојан Ђокић

Рођен сам у Чачку. Студент сам интегрисаних студија Наставе хемије на Универзитету у Београду – Хемијском факултету. Члан Отворених лабораторија сам од 2014. године, а од 2018. године сам Амбасадор BASF Start-up Science пројекта. Поред рада у ОЛ радио сам на великом броју научно популарних манифестација (Тамо где наука почиње, Фестивал науке, Ноћ музеја итд.) и мој главни циљ је да ученицима кроз занимљив начин покажем магичан свет хемије. Слободно време волим да проводим са друштвом или да слушам музику и одгледам неку занимљиву серију. Говорим енглески, француски и шпански језик.

Стефан Ивановић

Студије на Универзитету у Београду – Хемијском факултету сам уписао 2013. године и тренутно сам на докторским студијама. Интересовање према природним наукама ми се јавило још у основној школи, поготово према хемији. У своје слободно време учествујем у манифестацијама које се баве промоцијом хемије (науке). Што мислим да је јако битно јер је то прилика да покажемо да хемија није баук. Већ неколико година уназад учествујем у Отвореним лабораторијама где ученицима показујемо колико је наука занимљива и учимо их стварима које нису могли чути у школи. Једва чекам да се дружимо на разним радионицама на Хемијском факултету!

Иван Брацановић

Рођен сам у Београду где сам завршио основну и средњу школу. После дугог лутања уписао сам Универзитет у Београду – Хемијски факултет где управо похађам трећу годину на смеру хемичар. Тиму Отворених лабораторија прикључио сам се 2015. године где сам стекао незаменљиво искуство и добре пријатеље.

Слађана Савић

Докторанткиња сам на Хемијском факултету у Београду и чланица тима ОЛ од 2014. године. Бавим се хемијом плазме и веома се интересујем за научне музеје. Радила сам неколико изложби инспирисаним експонатима из Збирке великана српске хемије.
Тренутно сам у редакцији часописа “Позитрон”. Учим тако што постављам питања. Интересују ме начини на који људи стичу знања. Служим се енглеским и шпанским језиком.

Милица Томић

Рођена сам у Београду. Завршила сам средњу медицинску школу у Земуну, након које сам случајно дошла на Хемијски факултет и заљубила се у хемију! Тренутно сам на трећој години студија на смеру хемија. Сматрам да се личност развија уз више различитих активности, што хемија пружа захваљујући теоријском раду и раду у лабораторији.
Поред факултета бавим се плесом, ходањем на штулама а планирам да на листу додам и борилачке вештине. Учим језике колико ми време дозвољава – говорим добро енглески, а почетник сам у немачком, јапанском и француском језику.
У слободно време волим да читам књиге и стрипове, гледам филмове, свирам гитару – у којој сам још увек почетник и да се дружим са пријатељима уз друштвене игре, пс, билијар, итд.

Катарина Цмиљановић

Студент сам Универзитета у Београду – Хемијског факултета. Тиму Отворених лабораторија придружила сам се 2015. године. Од тада сам стекла доста знања и искуства захваљујући саветима старијих колега. Била сам учесница разних манифестација посвећених промоцији науке, а превасходно хемије.

Сања Кнежевић

Рођена сам у Крушевцу. Основну и средњу школу сам завршила у Александровцу. Студент сам Универзитета у Београду – Хемијског факултета. Члан сам Отворених лабораторија од 2017. године. Волим да радим са децом и сматрам да је веома битно да се млађим генерацијама пренесе знање и љубав према науци.
У слободно време волим да читам књиге, слушам музику и да проводим време са пријатељима.

Дамир Бербић

Рођен сам у Вршцу. Основну школу „Братство и јединство“ у Алибунару завршио сам 2014. године након чега сам уписао Гимназију „Урош Предић“ у Панчеву. Основне академске студије хемије уписујем 2018. године. Тиму Отворених лабораторија сам се прикључио 2019. године од када учествујем у реализацији свих програма тима. Отворене лабораторије су ми пружиле, поред пријатног окружења и феноменалних људи, да популаришем науку и хемију и покушам да кроз занимљиве радионице и огледе уведем школарце у магични свет хемије. Чланство у тиму Отворених лабораторија ми је донело и врло корисне теоријске и практичне савете старијих колега који су свакако помогли у току студирања. Такође сматрам да је рад са децом, у оквиру радионица које реализујемо, допринео повећању самопоуздања и дао ми прилику да поразмислим о професорском позиву након студија. У слободно време бавим се мачевањем. Говорим енглески језик а поред њега учим немачки, шпански и француски.

Јована Матић

Рођена сам у Обреновцу, где сам завршила основну школу, потом сам уписала средњу медицинску школу у Београду. Након завршене средње школе, успешно завршавам државни испит за педијатријску сестру на Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије “Др Вукан Чупић”. Тада ми се јавила жеља за проучавањем биохемије. Успешно уписујем Хемијски факултет у Београду, смер биохемија. На факултету сам још више заволела ову науку, али исто тако сам желела да знање пренесем на забаван начин и онима који нису упознати са њом. Постајем члан тима “Отворених лабораторија”, 2019. године, где заједно са осталим колегама на занимљив начин објашњавамо хемију. Такође сам и члан Студентске секције за Неуронауке. Поред научних ствари гајим велику љубав према природи, а и према плесу, кик-боксу и планинарењу.

Милица Топић

Рођена сам у Београду, 1999.године. Основно и средње образовање сам завршила у Бањалуци, а 2018. године одлучујем се на упис Хемијског факултета Универзитета у Београду, смер хемија. Тиму Отворене лабораторије сам се прикључила 2019. године и од тада се радујем свакој реализацији овог пројекта. Трудим се заједно са тимом да на креативан начин објасним многе занимљивости у свету хемије. Рад са децом ме испуњава, и кроз радионице Отворене лабораторије стичем знање и додатну праксу. Циљ ми је да новим генерацијама приближим науку да би могли да разумeју многе процесе у природи, да би боље креирали своју будућност, а можда неке од њих заитересујем за даљи рад у области хемије. Слободно време проводим у природи са породицом и пријатељима, бавим се спортом.