U saradnji sa Hemijskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, BASF je u Srbiji pokrenuo međunarodni projekat besplatnih hemijskih laboratorija za decu „Kids’ Lab“, čime je Srbija postala 36. zemlja u svetu u kojoj se ovaj edukativni program organizuje. Projekat će trajati tokom čitave školske godine i u Srbiji će se realizovati pod sloganom „Molekul je kul“. Namenjen je deci uzrasta od 8 do 12 godina, a zasniva se na interaktivnom radu u laboratoriji gde tokom jednoiposatnog programa deca u saradnji sa moderatorima izvode niz zanimljivih eksperimenata. U pitanju su praktični i u potpunosti sigurni eksperimenti posebno osmišljeni za decu navedenog uzrasta sa ciljem da pored upoznavanja osnovaca sa osnovama hemije podstaknu njihovu kreativnost i unaprede proces učenja između dece i odraslih.

U periodu 2015-2017. sprovodili smo radionice ,,Keep cool’’, a trenutno sprovodimo radionice ,,Clever Foodies’’. Ovaj program usmeren je na ishranu – kroz tri eksperimenta učenici određuju količinu vitamina C u različitim namirnicama (voće, povrće, sokovi). Kroz „Kids’ Lab“ u okviru regularnih termina i svih manifestacija u kojima smo učestvovali prošlo je više od 8000 učenika.

Inače, projekat „Kids’ Lab“ BASF sprovodi se još od 1997. godine i do sada je kroz njega prošlo oko pola miliona dece širom sveta.

Možete posetiti i virtuelnu laboratoriju BASF „Kids’ Lab“-a OVDE.

O kompaniji BASF

U kompaniji BASF mi stvaramo hemiju (We Create Chemistry) – i to činimo već 150 godina. Nudimo širok asortiman proizvoda od hemikalija, plastičnih masa, proizvoda za poboljšanje performansi, sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura do nafte i gasa. Kao vodeća svetska hemijska kompanija, ujedinjujemo ekonomski uspeh sa zaštitom okoline i društvenom odgovornošću. Kroz nauku i inovacije, omogućuili smo našim klijentima iz gotovo svih industrija da ispune sadašnje i buduće potrebe društva. Naši proizvodi i sistemska rešenja doprinose očuvanju resursa, obezbeđuju zdrave namirnice i poboljšavaju kvalitet života. Naš korporativni cilj sažeto prikazuje naš doprinos: Mi stvaramo hemiju za održivu budućnost. Kompanija BASF je 2014. godine ostvarila prodaju u vrednosti od preko 74 milijarde evra, a krajem godine kompanija je imala oko 113.000 zaposlenih. Deonicama BASF-a trguje se na berzama u Frankfurtu (BAS), Londonu (BFA) i Cirihu (AN). Dodatne informacije o kompanija BASF možete pronaći na internet stranici: www.basf.com.