Bojan Đokić

Rođen sam u Čačku. Student sam integrisanih studija Nastave hemije na Univerzitetu u Beogradu – Hemijskom fakultetu. Član Otvorenih laboratorija sam od 2014. godine, a od 2018. godine sam Ambasador BASF Start-up Science projekta. Pored rada u OL radio sam na velikom broju naučno popularnih manifestacija (Tamo gde nauka počinje, Festival nauke, Noć muzeja itd.) i moj glavni cilj je da učenicima kroz zanimljiv način pokažem magičan svet hemije. Slobodno vreme volim da provodim sa društvom ili da slušam muziku i odgledam neku zanimljivu seriju. Govorim engleski, francuski i španski jezik.

Stefan Ivanović

Studije na Univerzitetu u Beogradu – Hemijskom fakultetu sam upisao 2013. godine i trenutno sam na doktorskim studijama. Interesovanje prema prirodnim naukama mi se javilo još u osnovnoj školi, pogotovo prema hemiji. U svoje slobodno vreme učestvujem u manifestacijama koje se bave promocijom hemije (nauke). Što mislim da je jako bitno jer je to prilika da pokažemo da hemija nije bauk. Već nekoliko godina unazad učestvujem u Otvorenim laboratorijama gde učenicima pokazujemo koliko je nauka zanimljiva i učimo ih stvarima koje nisu mogli čuti u školi. Jedva čekam da se družimo na raznim radionicama na Hemijskom fakultetu!

Ivan Bracanović

Rođen sam u Beogradu gde sam završio osnovnu i srednju školu. Posle dugog lutanja upisao sam Univerzitet u Beogradu – Hemijski fakultet gde upravo pohađam treću godinu na smeru hemičar. Timu Otvorenih laboratorija priključio sam se 2015. godine gde sam stekao nezamenljivo iskustvo i dobre prijatelje.

Slađana Savić

Doktorantkinja sam na Hemijskom fakultetu u Beogradu i članica tima OL od 2014. godine. Bavim se hemijom plazme i veoma se interesujem za naučne muzeje. Radila sam nekoliko izložbi inspirisanim eksponatima iz Zbirke velikana srpske hemije.
Trenutno sam u redakciji časopisa “Pozitron”. Učim tako što postavljam pitanja. Interesuju me načini na koji ljudi stiču znanja. Služim se engleskim i španskim jezikom.

Milica Tomić

Rođena sam u Beogradu. Završila sam srednju medicinsku školu u Zemunu, nakon koje sam slučajno došla na Hemijski fakultet i zaljubila se u hemiju! Trenutno sam na trećoj godini studija na smeru hemija. Smatram da se ličnost razvija uz više različitih aktivnosti, što hemija pruža zahvaljujući teorijskom radu i radu u laboratoriji.
Pored fakulteta bavim se plesom, hodanjem na štulama a planiram da na listu dodam i borilačke veštine. Učim jezike koliko mi vreme dozvoljava – govorim dobro engleski, a početnik sam u nemačkom, japanskom i francuskom jeziku.
U slobodno vreme volim da čitam knjige i stripove, gledam filmove, sviram gitaru – u kojoj sam još uvek početnik i da se družim sa prijateljima uz društvene igre, ps, bilijar, itd.

Katarina Cmiljanović

Student sam Univerziteta u Beogradu – Hemijskog fakulteta. Timu Otvorenih laboratorija pridružila sam se 2015. godine. Od tada sam stekla dosta znanja i iskustva zahvaljujući savetima starijih kolega. Bila sam učesnica raznih manifestacija posvećenih promociji nauke, a prevashodno hemije.

Sanja Knežević

Rođena sam u Kruševcu. Osnovnu i srednju školu sam završila u Aleksandrovcu. Student sam Univerziteta u Beogradu – Hemijskog fakulteta. Član sam Otvorenih laboratorija od 2017. godine. Volim da radim sa decom i smatram da je veoma bitno da se mlađim generacijama prenese znanje i ljubav prema nauci.
U slobodno vreme volim da čitam knjige, slušam muziku i da provodim vreme sa prijateljima.

Damir Berbić

Rođen sam u Vršcu. Osnovnu školu „Bratstvo i jedinstvo“ u Alibunaru završio sam 2014. godine nakon čega sam upisao Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu. Osnovne akademske studije hemije upisujem 2018. godine. Timu Otvorenih laboratorija sam se priključio 2019. godine od kada učestvujem u realizaciji svih programa tima. Otvorene laboratorije su mi pružile, pored prijatnog okruženja i fenomenalnih ljudi, da popularišem nauku i hemiju i pokušam da kroz zanimljive radionice i oglede uvedem školarce u magični svet hemije. Članstvo u timu Otvorenih laboratorija mi je donelo i vrlo korisne teorijske i praktične savete starijih kolega koji su svakako pomogli u toku studiranja. Takođe smatram da je rad sa decom, u okviru radionica koje realizujemo, doprineo povećanju samopouzdanja i dao mi priliku da porazmislim o profesorskom pozivu nakon studija. U slobodno vreme bavim se mačevanjem. Govorim engleski jezik a pored njega učim nemački, španski i francuski.

Jovana Matić

Rođena sam u Obrenovcu, gde sam završila osnovnu školu, potom sam upisala srednju medicinsku školu u Beogradu. Nakon završene srednje škole, uspešno završavam državni ispit za pedijatrijsku sestru na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”. Tada mi se javila želja za proučavanjem biohemije. Uspešno upisujem Hemijski fakultet u Beogradu, smer biohemija. Na fakultetu sam još više zavolela ovu nauku, ali isto tako sam želela da znanje prenesem na zabavan način i onima koji nisu upoznati sa njom. Postajem član tima “Otvorenih laboratorija”, 2019. godine, gde zajedno sa ostalim kolegama na zanimljiv način objašnjavamo hemiju. Takođe sam i član Studentske sekcije za Neuronauke. Pored naučnih stvari gajim veliku ljubav prema prirodi, a i prema plesu, kik-boksu i planinarenju.

Milica Topić

Rođena sam u Beogradu, 1999.godine. Osnovno i srednje obrazovanje sam završila u Banjaluci, a 2018. godine odlučujem se na upis Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, smer hemija. Timu Otvorene laboratorije sam se priključila 2019. godine i od tada se radujem svakoj realizaciji ovog projekta. Trudim se zajedno sa timom da na kreativan način objasnim mnoge zanimljivosti u svetu hemije. Rad sa decom me ispunjava, i kroz radionice Otvorene laboratorije stičem znanje i dodatnu praksu. Cilj mi je da novim generacijama približim nauku da bi mogli da razumeju mnoge procese u prirodi, da bi bolje kreirali svoju budućnost, a možda neke od njih zaiteresujem za dalji rad u oblasti hemije. Slobodno vreme provodim u prirodi sa porodicom i prijateljima, bavim se sportom.